8.7.13

Kouvolan Sanomat

Viime sunnuntain, 7.7.2013, Kouvolan sanomissa oli muutama mielipidekirjoitus, joiden suhteen päätin että blogaan aiheesta. Tänään, maanantaina, olen edelleen sanaton, enkä tiedä mitä kommentoisin. Joten ajattelin että saatan tähän tiedoksi nuo kaksi kirjoitusta. Saattavat löytyä jostain verkosta, en tiedä, mutta siis:

Palkkoja ja sosiaaliturvaa leikattava

Suomi on menettämässä kilpailukykyään. Ay-liike pitää itsekkäästi kiinni työehtosopimuksista ja työttömillä on liian hyvät oltavat. Nyt tarvitaan koko isänmaa talkoisiin kilpailukyvyn parantamiseksi. Tällöin ei voida pitää kiinni vain omasta edusta. Ay-liikkeen on suostuttava reiluihin palkanalennuksiin ja työttömyyskorvausta on leikattava. Tämä kannustaa työläisiä entistä ahkerampaan työntekoon, ja sillä saamme aikaan talouskasvua. Suomen kansan eläköitymisen ja työväestön laiskistumisen seurauksena meillä ei ole enää varaa ylläpitää kallista yhteiskuntaa. Siksi on elintärkeää Suomen kansan takia luoda matalapalkkatyöpaikkoja ja työpajoja, joissa nykyiset työttömät voivat tehdä työtä. Minunkin isovanhempani aikoinaan tyytyivät vähempään, joten miksei nykyinen suomalainen myöskin siihen pystyisi. Julkinen sektori täytyy purkaa, sillä talouskehityksen seurauksena ei meillä ole varaa pitää yllä sitäkään. Yksityistäminen takaa entistä paremmat palvelut ihmisille. Keskittäminen ja esimerkiksi metropoli-alueen luominen Helsingin alueelle on kilpailukyvyn kannalta oleennaista. Isänmaa kaipaa nyt puolustajia, joten kaikkien työläisten on tyydyttävä vähempään. Kodin, uskonnon ja isänmaan on oltava meille kaikki kaikessa. 
     
-Joonas Lohenoja, Kotka

Olen sanaton. En kertakaikkiaan voi muuta kuin toivoa, että kirjoittaja on trolli. Toisaalta, siitä olen monesti kitissyt että trolleiksi lasketaan monia mielipiteitä, liiaksi asti..

Vasemmistoliitto liian oikeistolainen

Nykypäivänä kommunistit ovat todellinen työväen vaihtoehto. Vasemmistoliitto on samaa porvarillista joukkoa kuin perussuomalaiset ja kokoomus. Ne, jotka nykyaikana kuuluvat työväenluokkaan, eivät oikein ymmärrä koko luokkaideaa. Vasemmistoliittolaiset menettävät asemansa työväestön silmissä jos eivät osaa hoitaa lupauksiaan kotiin. Todellinen luokkataistelun henki on menetetty. Fasismi nousee jatkuvasti. Perussuomalaisissa ja kokoomuksessa toimivat fasistiset ryhmittyvät nostavat kannatustaan jatkuvasti. Meidän on pakko tehdä jotain asialle jotain. Kommunismi on työväkeä yhdistävä tekijä, sillä kommunisteilla ei ole ongelmaa ajatella työväen parasta. Vasemmiston tulisi nyt joukolla hyväksyä marxilais-leninismi poliittiseksi suunnakseen ja lopettaa tyhjä räksytys. Vasemmistoliitosta tulee todellinen luokkapetturi, jos se ei nyt ymmärrä, mitä täytyy tehdä. Marxilaisuuden avulla voidaan nykyinen porvarivalta lyödä maanrakoon ja nostaa työväestö maan johtoon.

-Hannu Koivisto, Kotka

Takavasemmalta tuli lohduttava kommentti: "Kyllä siellä nyt on joku Kotkan Trollipartio ollut liikkeellä". Toivotaan näin.

Mutta kyllä meillä Kouvolassa osataan myös. Pari "napakkaa" samaisesta numerosta:

"Torikadulle ehdoton ajokielto. Pois kaikki ilmansaastuttajat ja mölyäjät. Meillä on oikeus yörauhaan ja puhtaaseen ilmaan!"

Jep. Muuttakaa ihmeessä keskustaan ja alkakaa sitten valittaa liikennemelusta.. Vaan onko se elämä siellä taajama-alueella ikinä sitten helppoa...

"Napakoissa ollut kirjoitus sirklauksen melusaasteesta ahtaalla taajama-alueella on todellakin aiheellinen. Meluaminenhan on naapurustoa kiistattomasti häiritsevää ja se on tarpeetonta, koska klapeja saa valmiiksi pilkottuna."

No comments:

Post a Comment