29.6.13

Liittyy Koulukiusaamiseen ja Yleiseen politiikkaan

Ajattelin tulla nyt tännekkin avaamaan hieman salaista sana-arkkuani. Hiljattain löysin Facebookista Enkeli Elisa 1996 - 2011 verkoston sivut enkä viitsinyt siellä lähtä kirjottelemaan, joten linkitän tämän blogi kirjoituksen linkin sinne.

Tosiaan itsekkin olen todella syvästi koulukiusaamista vastaan, koska olen itse ollut se kiusattu ja kärsinyt siitä kokoikäni. Ongelmana tänäpäivänä löytyy kylläkin niistä "isoista herroista/Naisista" jotka siis päättävät asioistamme. Heidän ratkaisunsa tähänkin oli se, että kovennetaan sitä lastensuojelulakia ja annetaankin lasten kasvaa ns. Vapaassa kasvatuksessa eli ilman sitä kasvatuskuria mikä oli vielä 90-luvun alussa. He luulevat, että lapsi oppii kun sitä silitetään päähän ja sanotaan " voi kun et sinä saa tuollaista tehdä hyvä lapsi". Kun annettaisiin vanhemmille mahdollista puuttua kiusaamiseen kuin muuhunkin käyttäytymiseen, saataisiin kiusaamista ja muuta käyttäytymistä kuriin jo ennenkuin suurempaa "tuhoa" on edes kerennyt vielä syntyä. Lisäksi opettajien suhtautuminen näihin asioihin on saatava muuttumaan! Opettajille pitää antaa Täydet oikeudet väliin menemiselle Tarvittaessa jopa "voimakeinoin" jos muutosta ei tule. Lisäksi opettajien suhtautumista ylipäätänsä kiusaamiseen ja häiriökäyttäytymisiin puuttumiseen on tultava muutos! Jos ei erillisillä koulutus mahdollisuuksilla niin sitten jopa lakipykälien avulla. Jos opettajat eivät ymmärrä saatikka näe milloinkaan, että joku on kiusaamisen kohde niin täytyy sitä ihmistä kyllä oikeasti kouluttaa. Se ei paljoa opettajalta vaadi, että menisi ja puuttuisi välittömästi kiusaamiseen ja ilmoittaisi siitä suoraan kiusaajan vanhemmille ja tarvittaessa jopa poliisille!

Elikkä toisin sanoen olen sitä mieltä, että se ns. vapaa kasvatus on lopetettava ja opetettava lapsille jo pienestä pitäen yhdyskunnan yleiset säännöt ja tavat. Ei me vanhemmatkaan OPI sillä, että taputetaan päätä ja todetaan "Sinä teit nyt väärin kuules..."

No comments:

Post a Comment