4.4.19

Kannanotto rikostuomioluetteloon

Iltalehti julkaisi eilen listan eduskuntavaaliehdokkaiden rikostuomioista. Meilläkin on kaakossa useampia tuomittuja ehdolla, ja Kaakon piraattien ehdokkaistakin yhdeltä tuomio löytyy. Kaakon piraattien hallitus oli tietoinen tuomiosta Siniä ehdolle kysellessään, mutta asiaa ei avattu julkisuuteen siksi että kun tilanne on asianosaisten kesken selvitetty, koimme, ettei siihen asiaan enää mitään muuta lisättävää / poisjätettävää ole. Tilanne on ilkeä sekä luonnollisesti ehdokkaalle joka on nykyisin uudessa suhteessa ja pienen lapsen äiti, mutta myös muille osapuolille.

Kaakon piraateista ehdolla olevan Sini Bonon kohdalla tuomiolistauksessa lukee siis seuraavanlaisesti; "Kotirauhan rikkominen, pahoinpitely, lievä vahingonteko".

Kuulostaahan se pahalta ilman kontekstia.

Sinillä oli muutama vuosi sitten tilanne että hän oli eronnut väkivaltaisesta (henkinen ja fyysinen) eksästään useita viikkoja takaperin. Suhde oli monin puolin epäterve, ja sisälsi tosiaan sekä henkistä alistamista, fyysistä väkivaltaa ja toisinaan vaadittiin jopa virkavallan väliintuloa. Suhteen aikana kyseinen eksä sai tuomion Sinin pahoinpitelemisestä.
Eron jälkeen hänen eksänsä sitten levitteli perättömiä juoruja ja uhkaili mm. Sinille tärkeän fretin henkeä. ("Aion murtautua Sinin asuntoon, tappaa hänen frettinsä, leikata pään irti ja laittaa sen pesukoneeseen. Siinähän huora sitten miettii koulusta tullessaan miksi pesukone on päällä".)
Kyseisessä tilanteessa uhkauksen kuultuaan nuori vapunjuhlija päätti lopettaa uhkailun ihan tykkänään ja lähti tapaamaan eksäänsä tämän tuttavapariskunnan luokse.
Kotirauhan rikkominen oli siis sitä, että Sini meni paikalle, hakkasi ovea ja kun ovi avattiin, pyysi tuttavapariskunnalta eksäänsä pihalle. Eksä tuli, ja välienselvittely tapahtui ulkona. Asuntoon Sini ei tunkeutunut / astunut lainkaan..
Pahoinpitely tapahtui kyllä, joskin siinäkin oikeudessa oli kertomuksia puolin ja toisin, mutta tuomio silti aiheesta tuli. Ketäänhän ei saa lyödä, mutta ehkä tässä tulisi huomioida tapahtuneet aiemmat uhkailut, pahoinpitelyt jne. Vaikka suoraan itsepuolustukseen ei voi vedota, eikä lemmikkiään saa väkivallalla maassamme puolustaakaan, mielestäni nämä seikat tulisi silti huomioida tilannetta pohtiessa.
Lievä vahingonteko sen sijaan tuli siitä että Sini kaatoi lasten polkupyörän, jonka sitten katsottiin rikkoutuneen kaatumisen yhteydessä. Ehkä tulisi pohtia pyörän soveltuvuutta lapsen käyttöön jos heppoisesti hajoaa...
Syyte lähti alunperin törkeänä pahoinpitelynä, ja uhri väitti Sinin mm. puukottaneen, ja hakanneen tuttavapariskunnan autoa, mutta kyseisistä teoista ei ollut minkäänlaista näyttöä.
Sekä Sini että eksä olivat tapahtumahetkellä nuoria, ja toivoisin, että asian setviminen jäisi tähän, Ihmiset kasvavat, ja heille tulee antaa mahdollisuus kaikin puolin mennä elämässään eteenpäin.

Kaakon piraatit toivoisivat kovasti, että kun näitä listoja julkistetaan, toimittajat voisivat lukijoitaan kunnioittaa sen verran että ehdokkaista ei annettaisi kuvaa että he ovat väkivaltaisia psykopaatteja. Asiayhteydet olisi hyvä vakavankuuloisissa syytekohdissa avata, avoimuuden nimissä. Tai vaikka soittaa ehdokkaille ja kysäistä asiasta. En tiedä kenen etua näissä listauksissa yritetään ajaa, kun asianosaisille tomu on jo laskeutunut ja silti pitää nyt sitten käydä läpi uudelleen koko show ja selvitellä asiaa tuttaville jotka eivät asiasta ole perillä olleet tähän asti. Kansaa tämä nykyinen "tilastoavaus" ei todellakaan informoi, ainoastaan aiheuttaa kansalaisille ihmetystä ja ehdokkaille vain pelkkää ahdistusta.

Avoimuuden puolesta,
Paula Hassel
sihteeri
Kaakon piraatit

7 comments:

  1. Thank you for the auspicious writeup Feel free to visit my website;

    ReplyDelete
  2. we all understand media is a fantastic source of information

    ReplyDelete
  3. Can I am getting your affiliate hyperlink on your host?

    ReplyDelete
  4. it was a wonderful chance to visit this kind of site and I am happy to know.

    ReplyDelete
  5. But hey, If your looking for awesome site Just click the following link below.

    ReplyDelete
  6. There is something you might be interested in.

    ReplyDelete
  7. I was very impressed when I found your writing.

    ReplyDelete