19.12.15

Loppuvuoden viimeisimpiä kuulumisia

Loppuvuoden viimeisimpiä kuulumisia

Blogimme kerkesi elämään sen verran kauan hiljaiseloa, että nyt lienee aika aktivoitua ja kerrata vähän kesän ja viimeisen vuoden ja syksyn tapahtumia. Keväisten eduskuntavaalien jälkeen sekä piraattipiireissä että Suomessa ylipäätään on kerennyt tapahtumaan monenmoista. Asiat, kuten pakolaiskriisi, Kreikka ja terrorismi, ovat varmasti olleet monen huulilla aina kesästä lähtien. Myös Juha Sipilän vetämän hallituksen uudet säästötoimenpiteet puhuttavat ja herättävät arvostelua.
Viimekeväisissä vaaleissa piraatit saavuttivat kaikkien aikojen parhaimman äänituloksensa (25 086). Parannusta aiemmista eduskuntavaaleista tuli siis miltei 10 000 äänen verran. Vaikka tällä kertaa jäimmekin ylimpien päättävien elimien ulkopuolelle, ja kaiken lisäksi tipahdimme jälleen puoluerekisteristä, tällainen kehityssuunta motivoi itse kutakin jatkamaan; se saa uskomaan ja luottamaan siihen, että vapauden ja järkevän päätöksenteon kannattajia löytyy vielä, ja että heidän määränsä vain lisääntyy. Onkin hyvä pitää mielessä, että edellisvaalien tulosta ei Piraattipuolueen kannalta voi mitenkään käsittää tappiona, ja että tästä on suunta vain ylöspäin!
Siirrytäänpä seuraavaksi vaalihekumasta ja maailmalta takaisin tänne itään. Kaakon Piraatit sai uuden hallituksen keväällä, ja kapteenin paikan vei tällä kertaa Mika Aromaa. Lisääntyneestä suosiosta huolimatta piiriyhdistyksemme rooli Kaakkois-Suomessa on toistaiseksi todella pieni, minkä takia kaipaamme kipeästi joukkoomme uusia, innokkaita ja vaikuttamisesta kiinnostuneita tekijöitä. Yhdistystoiminnasta ja politiikan saralta ei tarvitse etukäteen olla kokemusta, vaan riittää, kunhan itseltä löytyy mielenkiintoa ja uteliaisuutta kurkistaa violetin piraattiverhon taa!
Tämän tekstin kirjoitushetkellä Piraattipuolueen kannattajakortteja on allekirjoitettu yhteensä 3201 kappaletta, eli loppusuora häämöttää. Kun saamme kokoon vaadittavat 5000 kannattajakorttia, osoitamme tuen olemassaolon myös virkamiehille, ja lunastamme oikeuden asettaa ehdokkaita esimerkiksi vuoden 2017 kuntavaaleissa. Korttien keräämisestä tarkempaa tietoa löytyy osoitteesta http://allekirjoita.fi/. Jos et ole vielä täyttänyt ja palauttanut puolueemme kannattajakorttia, nyt on viimeistään sen aika!
Mistä tahansa mieltä askarruttavasta asiasta voi, saa ja pitääkin laittaa viestiä allekirjoittaneelle. Muistakaahan säännöllisesti vilkuilla myös Facebook-sivuamme!
Jouluisin terveisin,
Paavo Tertsunen
Kaakon piraattien sihteeri

7 comments:

 1. one, so that everyone can able to utilize this information thank you

  ReplyDelete
 2. Your writing is impressive. thank you

  ReplyDelete
 3. Hi! this is often nice article you shared with great information.

  ReplyDelete
 4. thats why i have read it entirely thank you

  ReplyDelete
 5. Hello there! This post could not be written any better!

  ReplyDelete
 6. Is really nice and would appreciate thank you.

  ReplyDelete