29.9.14

Jäsenkirje syyskuu 2014

Hyvää alkanutta syksyä Kaakkois-Suomen piraatit!

Tämä jäsenkirje on ensimmäinen uuden Kaakkois-Suomen vaalipiirin jäsenkirje. Aiemmin kesällä Etelä-Savon ja Kymen vaalipiirit yhdistettiin Kaakkois-Suomeksi tulevia kevään 2015 eduskuntavaaleja silmällä pitäen.

Uuden yhdistyksen hallituksessa jatkavat pääosin vanhat, tutut Kymen ja Etelä-Savon aktiivit. Hallituksen yhteystiedot löytyvät uudistuneilta kotisivuiltamme osoitteesta kaakkois-suomi.piraattipuolue.fi. Yhdistyksen puheenjohtajana toimii allekirjoittanut eli nimeni on Mika Letonsaari. Olen ollut Etelä-Savon piraattien hallituksessa koko sen olemassaolon ajan ja piraattiehdokkaana jo kolmissa vaaleissa. Koska en varmaankaan ole tuttu Kymen alueen ihmisille, minuun voi käydä tutustumassa esimerkiksi kotisivuillani mika.letonsaari.fi.

Toteutunut vaalipiiriuudistus on meille piraateille enimmäkseen hyvä asia: Aiemmin Kymestä valittiin eduskuntaan 12 edustajaa ja Etelä-Savosta vain 6. Nyt uudesta Kaakkois-Suomen vaalipiiristä valitaan 17 edustajaa, mikä laskee läpipääsyn äänikynnystä.

Aiemmin tämän vuoden keväällä käytiin europarlamenttivaalit. Näissä vaaleissa piraatit saivat yli 12 000 ääntä ja valtakunnallisen 0,72 prosentin kannatuksen. Vuoden 2011 eduskuntavaaleista kannatus nousi 0,21 prosenttia ja Piraattipuolue nousi suurimmaksi eduskunnan ulkopuoliseksi puolueeksi. Tästä on hyvä jatkaa kohti kevään 2015 eduskuntavaaleja!

Alla olevassa kartassa on esitetty Kaakkois-Suomen vaalipiirin kannatusprosentit eurovaaleissa kunnittain. Jotta saamme kartan vihertämään piraattikannatusta eduskuntavaaleissa, tarvitsemme lisää aktiiveja ja hyviä ehdokkaita ympäri Kaakkois-Suomea.

kaakkois-suomi_valmis.png

Piraattien jo viime eduskuntavaaleissa ajamat asiat ovat edelleen ajankohtaisia: Järkeä tekijänoikeuslakiin -kansalaisaloitteen yksipuolinen käsittely eduskunnassa on osoittanut ettei tekijänoikeuksien merkitystä tietoyhteiskunnassa vieläkään ymmärretä. Uudenlaiset tavat tehdä asioita ja ihmisten omatoimisuus pitäisi nähdä voimavarana niin taloudelle kuin ihmisten hyvinvoinnille.

Jos sinusta tuntuu, että voisit olla kiinnostunut alkamaan ehdokkaaksi tulevissa eduskuntavaaleissa, tai jos tunnet henkilön joka sopisi hyvin ehdokkaaksi, käy ilmoittautumassa tai antamassa vinkki ehdokkaasta sivulla http://piraattipuolue.fi/eduskuntavaalit-2015/ehdokkaaksi

Lisätietoja ehdokkaaksi alkamisesta voi kysellä sähköpostilla piiriyhdistykseltä sähköpostilla kaakkois-suomi@piraattipuolue.fi tai irkissä #toiminta- ja #kaakko-kanavilta (https://piraattipuolue.fi/seuraa/chat/). Jonkinlainen esiintymistaito on ehdokkaille suotavaa, mutta kampanjoida voi myös esimerkiksi verkossa ja lehtien mielipideosastokirjoituksin. Eduskuntavaaliehdokkuus on hyvä keino saada äänensä kuuluviin, tavata uusia ihmisiä ja syventää tietojaan päivänpolitiikasta.

Piraattien Kaakkois-Suomen ensimmäiset ehdokkaat vahvistetaan jäsenkokouksessa marraskuun alkupuolella. Tähän joukkoon haluavien tulee ilmoittaa ehdokashalukkuutensa viimeistään keskiviikkona 15.10.2014 mennessä.

Piraattipuolueen tulevien eduskuntavaalien vaaliohjelma päätetään puolueen tulevassa syyskokouksessa. Myös piiriyhdistys voi laatia oman vaaliohjelmansa. Piiriyhdistyksessä otamme erittäin mielellään vastaan ideoita erityisesti alueelliseen vaaliohjelmaan sopivista aiheista (kaakkois-suomi@piraattipuolue.fi tai #kaakko).

Ehdokkaiden lisäksi tarvitsemme aktiiveja esimerkiksi jakamaan vaalimainoksia ja kiinnittämään vaalijulisteita, suunnittelemaan mainontaa ja verkkosivuja sekä järjestämään paikallistoimintaa. Piiriyhdistystä kannattaa informoida kaikista mielenkiintoisista tilaisuuksista ja vaalipaneeleista, joihin voisimme osallitua, mielipidekirjoituksista tai ajankohtaisista asioista, joihin voisimme ottaa kantaa, ja kaikenlaisista asioista joita voimme käyttää näkyvyyden saamiseksi puolueelle.

Hyvää alkanutta syksyä,
Mika Letonsaari
Piraattipuolueen Kaakkois-Suomen piiriyhdistyksen pj.

No comments:

Post a Comment